Descoperitorul din Desa, în vizorul poliţiei. A primit un vertisment pentru că nu a declarat obiectele, în 72 de ore  

Data publicării:
030215 comoara

Bărbatul din localitatea Desa, care a descoperit acum o săptămână arme celtice de mare valoare a mai făcut o descoperire, a găsit alte 50 de piese. Numai că ghinion...a intrat în vizorul autorităţilor. S-a trezit cu poliţiştii de la Serviciul Economic la uşă care i-au dat un avertisment pentru că n-ar fi respectat legea cu declararea lor în 72 de ore. În plus, reprezentanţii Muzeului Olteniei se îndoiesc de autenticitatea lor. Pentru obiectele găsite va primi totuşi 30% din valoarea lor.

Dan Emil Cioclea a devenit cunoscut acum două săptămâni, când a găsit o adevărată comoară arheologică. Cu ajutorul unui detector de metale, bărbatul a descoperit pe malul Dunării două morminte ale unor războinici celţi incineraţi, în care se aflau şi armele acestora: o sabie, două suliţe şi un vârf de lance. Acum câteva zile bărbatul a dat din nou lovitura.

Numai că nu s-a putut bucura prea mult de cea de-a doua descoperire pentru că s-a trezit cu poliţia la uşă pentru că nu ar fi declarat la timp obiectele găsite. Bărbatul dă vina pe paznicul primăriei care l-a indus în eroare.

Edilul din Desa susţine că bărbatul nu a ajuns la timp să declare obiectele şi s-a luat această măsură.

Obiectele au fost predate Muzeului din Craiova, însă reprezentanţii acestuia se îndoiesc de autenticitatea acestora.

Potrivit legii, după evaluarea armelor, săteanul din Desa va primi 30 la sută din valoarea acestora şi încă cel mult 15 la sută în funcţie de starea de păstrare. Pentru a afla valoarea comorii, arheologii vor apela la specialişti din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri