Dezastru în urma inundaţiilor din Olt. De joi, ploile se vor întoarce şi vor viza tot zonele din sudul ţării

Data publicării:
220414 ICOANA 18

Apele s-au retras, dar în urma lor a rămas dezastru. Localnicii din Icoana privesc neputincioşi cum averea strânsă într-o viaţă a fost luată de ape într-o noapte. Astăzi, mai multe echipe de la primăriile din localităţile afectate au bătut din poartă în poartă, pentru a evalua pagubele.

Mariana Voichiţă locuieşte în Potcoava de când se ştie. În 2005, apele pârâului Plapcea au năvălit peste casa ei şi au distrus aproape tot. I-a luat ani să-şi revină şi acum nenorocirea s-a întâmplat din nou.

Drama Marianei se repetă la aproape fiecare casă în Potcoava. Deşi au fost loviţi de mai multe ori de revărsarea pârâului, nimeni nu a luat nicio măsură. Îi mai ajută autorităţile să-şi repare casele, dar de diguri de apărere nici vorbă. Aşa că primarul s-a resemnat şi vrea doar să fie ajutaţi la refacerea locuinţelor.

„E nevoie de nişte materiale de contrucţii, ciment, scândură, în principal, pentru reparaţii, pentru schimbat podea, cărămidă”, spune Manuel Enăchioaia, primar Potcoava.

La doar 7 kilometri distanţă, în comuna Icoana, istoria se scrie la indigo. Lui Constantin Neaga nu i-a mai rămas nimic după ce râul Vedea s-a retras în matcă.

Nici haine, nici încălţăminte şi niciun loc unde să pună capul noaptea. A rămas doar o durere mare în suflet, a neputinţei.

„Cu durere mare am rămas. Ce să mai facem, asta e. Avem copiii bolnavi, îi avem prin sat, pe la oameni, asta este situaţia", spune cu lacrimi în ochi Maria Neaga.

Oamenii sunt nemulţimiţi că mai marii de la Bucureşti nu au venit şi în judeţul Olt să vadă care este situaţia.

În comuna Icoana nu numai casele oamenilor au fost afectate. Şi dispensarul medical a fost inundat, iar documentele şi aproape toate medicamentele au fost distruse.

Cel mai mult îi sperie acum pe oamenii din Icoana şi Potcoava predicţiile meteorologilor. Începând de joi, ploile se vor întoarce şi vor viza tot zonele din sudul ţării, adică exact cele care au fost afectate şi până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri