Director regional cu salariul mai mare ca al ministrului Dezvoltării

Data publicării:
270214 adr salariu

Un director regional câştigă aproape de trei ori mai mult decât ministrul Dezvoltarii. 4.000 de euro este salariul pe care îl încasează lunar şeful Agenţiei de Dezvoltare din Oltenia. Suma reiese din declaraţia de avere publicată de soţul directoarei. Aceasta susţine că e un salariu perfect justificat de activitatea sa. Cei care o coordonează, adică şefii de consilii judeţene, nu comentează salariul lunar, care este de patru ori mai mare decât al lor.

Să fii director de agenţie de dezvoltare este o meserie bănoasă. Iar la ADRSV Oltenia lucrurile stau mai mult decât fericit. Marilena Bogheanu, şefă a agenţiei de aproape 15 ani, are un salariul este de 4.000 de euro pe lună şi maşină de serviciu, un SUV luxos, în folosinţă. Toate aceste beneficii par fireşti pentru doamna Bogheanu, care le vede ca o răsplată pentru activitatea sa deosebită.

“Am semnat contracte de 1 miliard de euro şi atunci este normal să avem un salariul rezonabil, eu atât spun, salariul este rezonabil şi nu ştiu de ce pasionează pe toată lumea lucrul acesta, pentru că mi se pare incorect să se pună problema în acest mod, din moment ce eu afirm că salariul este legal, atunci lumea trebuie să creadă ca atare”, a spus Marilena Bogheanu, director ADRSV Oltenia.

Conform legii, agenţiile regionale de dezvoltare sunt coordonate de un Consiliul de Dezvoltare Regional din care fac parte preşedinţii de consilii judeţene şi alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale. Consiliul aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al agenţiei şi implicit salariul şefului. Mai mult, fiecare consiliu judeţean contribuie anual cu sume importante la acest buget. Unul dintre membrii Consiliului, preşedintele CJ Gorj nu cunoaştea cuantumul salariului doamnei Bogheanu.

“Salariile se stabliesc în cuantumul cheltuielilor de personal aprobate prin hotărârea Consiliului de Dezvoltare Regională”, a declarat Ion Călinoiu, preşedinte CJ Gorj.

În schimb, preşedintele CJ Dolj nu a dorit să comenteze.

Agenţiile de dezvoltare regională au statul de organizaţie nonguvernamentală de interes public. În ultimii 5 ani, ADRSV Oltenia a semnat 492 de contracte de finanţare, în valoare de 700 de milioane de euro pentru cele 5 judeţe ale regiunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri