DJ 675, pericol public. Drumul poate oricând să o ia la vale

Data publicării:
030315 drum surpat

Autorităţile din Gorj sunt în alertă după ce tranzitarea unui drum judeţean a devenit o cursă cu obstacole. Vorbim de DJ 675 care leagă localităţile Roşia de Amaradia şi Bustuchin. Pe o bandă de mers, pământul s-a surpat pe o porţiune de câteva sute de metri, iar asfaltul s-a surpat. În timp ce edilii spun că nu au de gând să închidă circulaţia şi nu pot face reparaţii într-o zonă unde au loc frecvent alunecări de teren, părinţii elevilor care merg la şcoală pe acel drum spun că viaţa copiilor este pusă în pericol. Şi şoferii microbuzelor şcolare susţin că oricând se poate întâmpla o tragedie

Carla Tănasie - reporter Digi24: „Pe o porţiune de numai 700 de metri, drumul judeţean este surpat în două puncte. Pământul a alunecat, iar asfaltul a rămas în aer

Aşa arată drumul judeţean 675 care face legătura între comunele Roşia de Amaradia şi Bustuchin. Nu a fost închis de autorităţi, deoarece consideră că nu reprezintă niciun pericol. O altă variantă ocolitoare nu există, iar dacă ar fi închis, copiii care merg la scoală ar trebui să străbată pe jos 16 km.

În comuna Roşia de Amaradia sunt două şcoli generale şi un liceu. În total, acolo învaţă aproape 600 de elevi. În microbuz, la fiecare transport este şi un cadru didactic, dar teama că elevilor li s-ar putea întâmpla ceva pe drum rămâne, atât pentru părinţi cât şi pentru profesori. Şi drumurile comunale sunt afectate de alunecările de teren, iar microbuzul nu ajunge în toate staţiile, din acest motiv.

Autorităţile judeţene şi locale ridică din umeri şi spun că deocamdată nu au soluţii.

Localitatea Roşia de Amaradia este cunoscută pentru frecventele alunecări de teren. În urmă cu aproape 9 ani un sat întreg a fost înghiţit de pământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri