DN 67 este un coșmar pentru şoferi. Drumul este plin de pietre

Data publicării:
200813 dn 67

Dacă aveţi drum între Târgu Jiu şi Motru, atenţie, puteţi rămâne fără parbriz. DN 67 este un coșmar pentru șoferi, pentru că drumul este în construcţie, iar şoseaua este plină de pietre. Mai grav este că asigurarea obligatorie nu acoperă daunele în asemenea cazuri.

De vină pentru această situaţie este firma care a câştigat licitaţia pentru a executa lucrări în zonă. Constructorul a turnat criblură de proastă calitate peste asfaltul plin de gropi, iar acum sar pietre pe maşini.

S-au mai întâmplat câteva evenimente nedorite, de altfel. Disconfort creat datorită activităţii de tratament care se efectuează pe acest sector de drum. Ştim că nu se poate altfel. Tratamentul pentru a se face, este o procedură. Din păcate, au fost câteva cauze care au generat şi aceste evenimente şi sigur că mai sunt şi câteva cauze care ne-au determinat pe noi, în acestă perioadă, să oprim activitatea de tratament”, spune Ion Tudor, şef Secţia Drumuri Naţionale Gorj

Zeci de şoferi s-au ales cu geamurile sparte în ultimele zile.

Ca să primească despăgubiri, proprietarii autoturismelor ar trebui să acţioneze autorităţile în instanţă. Însă, aceştia spun că mai bine se lasă păgubaşi, decât să stea ani întregi in procese. Aşa că, cei mai mulţi merg încet şi la distanţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, ca să nu le sară pietre în parbriz.

Deocamdată, singura soluţie este ca drumarii să toarne un nou strat de criblură, de această dată de calitate mai bună, pentru ca abia apoi drumul să fie asfaltat complet. Până atunci, luaţi cu asalt sunt şi poliţiştii, care, în ultimele săptămâni, au parte de o avalanşă de şoferi, care vin să ceară autorizaţie de reparaţie, pentru a merge cu maşinile în service.

„În ultima lună, mai mulţi conducători auto s-au prezentat la poliţie, pentru a solicita eliberarea unor autorizaţii de reparaţie a autovehiculelor. Aceştia au declarat faptul că avariile prezentate de autovehicule s-au produs în timp ce se deplasau pe DN 67, Târgu Jiu - Motru”, spune Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj

Lucrările la DN 67 au început de câteva săptămâni, iar şoferii se vor mai chinui câteva luni, până când situaţia va fi rezolvată de către constructor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri