Sari la conținut

Doar opt absolvenţi ai unui liceu din Vâlcea s-au înscris la Bacalaureat  

Situaţie fără precedent într-un liceu din municipiul Vâlcea. Din cei 100 de absolvenţi ai clasei a XII-a, doar 8 s-au înscris la Bacalaureat, la prima sesiune din acest an. Conducerea Grupului Şcolar “Nicolae Pleşoianu” şi cadrele didactice susţin că tinerii s-au dovedit a fi nepregătiţi încă de la simulare şi acum, de teamă că nu vor trece examenul, nu s-au mai înscris. Nici orele de meditaţie nu le-au dat prea mare încredere absolvenţilor, care au refuzat să vină la prima probă a bacalaureatului.

Doar opt absolvenţi ai clasei a XII-a de la Grupul Şcolar “Nicolae Pleşoianu” au venit la prima probă a Bacalaureatului.

Tinerii recunosc că au mari emoţii pentru acest examen, mai ales că majoritatea colegilor lor au refuzat să se prezinte la această sesiune.

Deşi profesorii liceului au făcut şi cursuri suplimentare cu elevii încă de la începutul acestui an, aceştia tot nu s-au prezentat la Bacalaureat, pentru că nu s-au simţit pregătiţi.

“La examenul de simulare s-au prezentat foarte mulţi elevi, cred că în jur de 70 la sută, şi au obţinut note mici, probabil nu au avut timpul necesar pentru a aprofunda materia cerută şi au preferat să nu se înscrie în prima etapă a Bacalaureatului”, spune Adrian Boureci, director Grupul Şcolar „Nicolae Pleşoianu”

Nici anul trecut situaţia nu a fost diferită la acest liceu. Din cei 120 de absolvenţi ai clasei a XII-a, doar 10 s-au înscris la Bacalaureat, iar promovabilitatea a fost de 80 la sută.