Sari la conținut

Doi cardiologi pentru mii de bolnavi din Olt

Situaţie critică la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Slatina. Doar doi medici cardiologi au grijă de cele câteva mii de bolnavi cardiaci din judeţul Olt. Şi au ajuns la limită din cauza suprasolicitării. Chiar conducerea spitalului recunoaşte că există posibilitatea ca de luna viitoare să nu mai poată asigura deloc garda pe secţie din cauza lipsei de personal. De un an, două posturi de cardiolog sunt scoase la concurs, dar nimeni nu este interesat.

Unul dintre cei doi medici cu normă întreagă este doctorul Mircea Andriţoiu. O dată la patru zile stă în spital peste 32 de ore şi spune că în ritmul acesta nu mai rezistă mult.

Efortul fizic şi intelectual este imens, stresul la fel. Nu se poate rezista în ritmul acesta. Pur şi simplu ne facem pulbere sănătatea”, a spus medicul.

La secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Slatina ar trebuie să fie, conform organigramei, cel puţin 8 medici de specialitate. În acest moment sunt angajaţi 5 şi din aceştia unul este în concediu medical, iar alţi doi sunt angajaţi cu jumătate de normă şi fac doar o gardă pe săptămână. Aşa că rămân doar doi medici care duc greul secţiei.

Spitalul încearcă de mai bine de un an să completeze organigrama.

“Avem posturi scoase la concurs de medic cardiolog de mai mult timp. Numai anul acesta au fost scoase de două ori. Din păcate, nu s-a prezentat niciun medic specialist sau un medic rezident”, a spus Cătălin Pătru, director medical.

În acest moment, în judeţ, există peste 40.000 de bolnavi care au probleme cu inima. Numai anul trecut, peste 7.000 de noi cazuri au fost înregistrate. Atunci când ajung la spital, bolnavii stau la coadă să intre la consultaţie.

Conducerea spitalului se teme să nu ajungă în imposibilitatea de a asigura garda pe secţia de cardiologie. Directorul speră ca doi rezidenţi pregătiţi la Craiova să vină la spitalul din Slatina, însă sunt doar promisiuni, deocamdată.