Doi medici ginecologi din Dăbuleni s-au bătut pe paciente

Data publicării:
310114 MEDICI DABULENI

Scandal şi îmbrânceli între doi medici ginecologi din Dăbuleni. După o discuţie aprinsă, doctorii care lucrează la Spitalul Orăşenesc au lăsat halatele deoparte, au închis uşa cabinetului şi s-au luat la bătaie. Conflictul se pare că ardea mocnit de aproape doi ani, de când unul dintre ei a devenit şef de cabinet şi avea mai multe paciente.

Doctorul Haidari Hadi şi doctorul Saleh Majed împart un cabinet al Spitalului Orăşenesc din Dăbuleni de aproape doi ani. Tot de atunci ar fi plecat şi neînţelegerile, de când medicul Majed a fost pus şef de compartiment, deşi doctorul Haidari era singurul medic din spital de mai bine de 18 ani, deci cu vechime mult mai mare. Şi împărţirea pacientelor era o problemă.

Cabinetul medicilor arabi a devenit astfel un câmp de luptă. Cu bară de la perfuzii, cu tot ce au avut la îndemână, medicii şi-au împărţit dreptatea în cabinet.

„Domnul doctor Saleh se apără, spunând că a vrut să îi facă un referat că nu avea voie să consulte în sala de naşteri, iar în momentul acela doctorul Haidari a venit şi i-ar fi tras hârtia şi s-ar fi repezit la el, pe partea cealaltă doctorul Haidari se apără, spunând că doctorul Saleh a sărit la el", susţine Ileana Măricuţoiu, manager Spitalul Orăşenesc Dăbuleni.

Pacientele şi colegii celor doi se feresc să vorbească. Cazul medicilor a ajuns însă şi în atenţia poliţiei, după un apel la 112.

„S-au întocmit acte premergătoare începerii urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe. În perioada următoare, persoana agresată urmează să se prezinte la Institulul de Medicină Legală Craiova, în vederea eliberării unui certificat medico-legal, iar în funcţie de numărul de zile necesare pentru îngrijirile medicale se va face încadrarea juridică a faptei”, a precizat inspector Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Ambii medici au depus plângere, unul împotriva celuilalt. Şi o comisie de disciplină de la spital cercetează cazul, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii se pot alege şi cu desfacerea contractului de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri