Doi severineni parcurg pe bicicletă traseul Dunării

Data publicării:
110614 cu bicicleta pe dunare

Doi severineni şi-au propus să parcurgă pe bicicletă 2.700 de km. Ei au plecat în Germania şi au la dispoziţie 20 de zile ca să ajungă la Marea Neagră. Pentru a nu avea surprize neplăcute în timpul traseului, cei doi şi-au dotat bicicletele cu cele mai bune echipamente.

Cătălin Sănătescu şi Costi Băleanu, membrii ai Asociaţiei de Biciclisti "Cyclomaniacs", sunt doi sportivi de maraton care şi-au propus să parcurgă pe bicicletă traseul Dunării, de la izvoare până la vărsare. Dacă vremea nu le va crea probleme, cei doi sunt convinşi că vor parcurge acest traseu în 20 de zile. Au acumulat experienţă în expediţiile anterioare, aşa ca nu se tem de nimic.

Prin această acţiune, Asociaţia de Biciclişti "Cyclomaniacs" din Turnu Severin doreşte să marcheze şi „Săptămâna Dunării”, închinata Zilei Internaţionale a Dunării, care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 29 iunie. Cei doi se simt pe bicicletă ca peştele în apă şi îi încurajează pe români să practice turismul pe bicicletă.

Cei doi ciclişti sunt susţinuţi şi de colegi şi sunt aşteptaţi în ţară cu povestirile de pe traseu.

Cei doi severineni vor pleca din Germania, de unde izvorăşte Dunărea şi vor trece prin trei capitale, Viena, Bratislava şi Belgrad şi după 20 de zile vor ajunge la Marea Neagră. La sfârşitul acestei luni, ziua Dunării va fi celebrată de numeroşi ciclişti din România, Bulgaria şi Serbia, în cadrul Blue week.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri