Doljul, pe primul loc la şomaj

Data publicării:
doljul 20pe 20primul 20loc 20la 20somaj-57063

Viorel Sârbu are 42 de ani şi a lucrat timp de un deceniu ca lăcătuş mecanic la combinatul chimic. După restructurări a muncit ca paznic o perioadă şi a intrat apoi în şomaj. A crezut că norocul îi surâde atunci când a fost angajat la fabrica de biscuiţi, dar s-a trezit din nou şomer după disponibilizări. Astfel, de mai bine de un an caută cu disperare un nou loc de

muncă.

În acest moment sunt aproape 30 de mii de someri in Dolj, iar numarul lor este in crestere. Autoritatile spun ca ghişeele agenţiei de ocupare a forţelor de muncă sunt asaltate zilnic de noi cereri de intrare în şomaj.

Cei mai mulţi solicitanţi sunt din mediul rural şi au peste 45 de ani.

În afară de prăbuşirea industriei din judeţ şi falimentul mulltor microîntreprinderi, una dintre cauzele creşterii şomajului este lipsa locurilor de munca sezoniere.

În sprijinul somerilor, AJOFM Dolj organizează In fiecare luna cursuri gratuite de reconversie profesională La care nu se inghesuie prea multi, spun autoritatile. Din cei 30.000 de şomeri înregistraţi în Dolj aproape trei sferturi nu mai primesc indemnizaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri