Sari la conținut

Dosar penal pentru o ştampilă pierdută. Preşedintele unei secţii din Gorj ar fi pierdut ştampila de control

Preşedintele unei secţii de votare din judeţul Gorj are dosar penal. Asta după ce ştampila de control, cea cu care se validează buletinele de vot şi se ştampilează procesele verbale, a dispărut la nici două ore de când a fost preluată de la primărie.  

Preşedintele secţiei de votare a observat că lipseşte ştampila de control după o oră şi jumătate. Există posibilatea ca acesta să o fi pierdutpe drumul dintre primărie şi secţia de votare, un traseu care are însă numai 50 de metri.

Era vorba de o stampilă de control, folosită de membrii comisiei după închiderea urnelor pentru validarea buletinelor de vot şi stampilarea proceselor verbale. Toţi cei şapte membri ai comisiei de votare şi primarul comunei au fost audiaţi de poliţişti mai bine de o oră.

„La preşedintele secţiei de votare am predat ştampila cu toate materialele şi după o oră şi jumătate m-a anunţat că nu găseşte ştampila. Dânsul a semnat pentru ea, a primit-o, a luat-o. Problema este la dânsul”, a spus Michi Nioaţă, primar comunei.

Reprezentanţii BEJ spun că nu a fost afectat procesul de vot pentru că nu era vorba despre o stampilă pentru votanţi. Preşedintele secţiei s-a ales cu dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.