Dozele de vaccin antigripal din Dolj s-au epuizat

Data publicării:
070214 DOZE VACCIN

Cele aproape 17.000 de doze de vaccin antigripal din Dolj s-au epuizat. Campania a fost declarată închisă de ministrul Sănătăţii, deşi, spun medicii, ar mai fi fost nevoie de alte doze. Cele produse la Institutul Cantacuzino nu pot fi folosite însă, întrucât conţin o bacterie periculoasă, care poate duce la şoc anafilactic.

Campania de vaccinare din Dolj s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. Direcţia de Sănătate Publică consideră oportună stoparea vaccinării, întrucât nu a fost depistat niciun caz de gripă.

“După cum a anunţat şi Ministerul Sănătăţii, campania se încheie la această dată datorită faptului că situaţia epidemiologică nu mai impune vaccinarea”, a spus Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Medicii spun că imunizarea s-a făcut corespunzător şi nu există reacţii adverse la vaccin, pentru că dozele au fost importate din Olanda. Însă nu era cazul să fie oprită campania de vaccinare.

Craiovenii care nu s-au vaccinat încă, nici nu au de gând să o mai facă, iar oprirea campaniei naşte suspiciunii pentru unii.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că stopează campania de imunizare, întrucât vaccinurile nu au primit aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a putea fi folosite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri