Drum de plastilină

Data publicării:
drum 20de 20plastilina-41036

Modernizarea drumului judeţean 605 A Filiaşi-Melineşti a început în 2000 şi a durat 10 ani. Beneficiarul, Consiului Judeţean Dolj a constatat la recepţie că lucrarea nu este bine făcută. Constructorul nu a remediat nimic în cele 90 de zile date ca termen, iar la scurt timp a intrat în faliment. Cei 20 de km de drum s-au degradat rapid, iar în această toamnă drumul a devenit impracticabil din cauza alunecărilor de teren, a crăpăturilor şi a craterelor imense care au apărut tot mai des.

Locuitorii din zonă au văzut cum drumul se decompune, iar propietarii de maşini au fost nevoiţi să le repare aproape zilnic.

Consiliul Judeţean Dolj a hotărât să ia totuşi drumul în primire şi să-l încredinţeze propriei societăţi Lucrări Drumuri şi Poduri în administraţie. Cei de aici au lucrat în octombrie şi noiembrie pe porţiunile cele mai afectate pentru a putea reda drumul circulaţiei. Drumarii de la SCLDP Dolj au rămas uimiţi cănd au descoperit cum au fost efectuate lucrările de modernizare.

Consiliul judeţean Dolj speră ca măcar cheltuielile de reparaţii care vor trebui făcute în primăvară să fie amortizate din garanţia de 700 de mii de lei pe care constructorul a depus-o la începerea lucrărilor de modernizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri