Drumul spre şcoală, lung şi greu. Autorităţile din Mehedinţi nu au bani să cumpere microbuze noi

Data publicării:
231013 microbuze

Copiii de la sate din Mehedinţi se duc la şcoală cu maşini de ocazie sau pe jos. Microbuzele şcolare sunt vechi, se strică des, iar autorităţile nu au încă bani să cumpere altele noi. Numai anul acesta Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit aproape 30 de solicitări de microbuze noi de la unităţile de învăţământ care întâmpină probleme.  

La Voloiac, în Mehedinţi, elevii circulă cu microbuzul şcolar ca sardinele. Sunt 75 de copii care au nevoie de transport şi un singur microbuz de 16 locuri. Aşa că este nevoie de mai multe drumuri, pentru ca toţi elevii să ajungă la şcoală. Iar la un drum, autobuzul se umple până la refuz.

Microbuzul este folosit şi de unii dintre profesorii şcolii, care nu au cu ce să ajungă la clase. Şi ei insistă că este nevoie de un nou microbuz.

Conducerea şcolii a solicitat încă de anul trecut un nou microbuz. Nu a primit însă decât promisiuni că situaţia se va rezolva.

Sunt şi situaţii în care copiii vin puţin peste capacitatea microbuzelor. Încercăm, prin prezenţa cadrelor didactice în interiorul microbuzelor, să mai asigurăm disciplina şi securitatea lor”, a precizat Valentin Drăghici, directorul Şcolii Voloiac.

Situaţia de la Voloiac nu este singulară. Inspectoratul Şcolar Judeţean este asaltat de cereri pentru microbuze.

Şi în judeţul Mehedinţi ar mai fi nevoie de microbuze şcolare. În acest sens, s-au depus de către şcoli 20 de solicitări iniţial, apoi numărul acestora a crescut la 27”, a spus Daniela Jenaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi.

Cu aceleaşi probleme se confruntă şi alte judeţe ale ţării. Microbuzele repartizate şcolilor cu mulţi ani în urmă au căzut la datorie după mii de kilometri pe drumuri proaste şi fonduri insuficiente pentru reparaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri