Sari la conținut

Drumul viei şi vinului, refăcut la Drăgăşani. Investiţia de 10 milioane de lei are ca scop revigorarea turismului

Cele mai importante crame şi podgorii din Drăgăşani vor fi legate de un drum al viei şi vinului. 10 milioane de lei costă proiectul, bani de la bugetul local şi Uniunea Europeana. Autorităţile speră ca astfel să atragă mai mulţi turişti în zonă.

Drumul viei şi vinului va trece prin aproape 300 de ha de viţă de vie şi va uni patru crame. Până acum era o aventură să treci cu maşina pe dealurile din jurul Drăgăşaniului.

Ideea autoriţăţilor a adus un suflu nou printre locuitorii Drăgăşaniului. Toţi visează acum grupurile de turişti care le vor trece pragul şi le vor cumpăra produsele.

Întreaga promovare a industriei viticole a fost făcută cu bani de la Guvern şi fonduri europene. În drum vor fi investite 5 milioane de lei, iar un milion de euro a fost deja folosit pentru refacerea unui muzeu unic, al viei şi vinului, care va deveni o altă atracţie turistică a zonei.

Drăgăşaniul nu este doar oraşul lui Gib Mihăescu, ci este şi locul în care se produc vinuri de mare valoare. În zonă au investit şi diverse personalităţi atrase fiind de frumuseţea şi bogăţia pământului de aici. Mugur Isărescu şi Valeriu Stoica sunt doar doi dintre cei care au mizat pe soiurile sauvignon sau muscal ottonel de Drăgăşani.