Sari la conținut

Elevii din Craiova s-au întrecut în ţinute în prima zi de şcoală

La şcoală, ca pe podium. Debutul noului an şcolar a fost un bun prilej pentru elevi să îşi etaleze ţinutele extravagante şi maşinile scumpe, dacă a fost cazul. Şi nu e doar preocuparea elevilor de liceu. Şi la clasele mai mici copiii s-au arătat preocupaţi de cele mai noi tendinţe.

Teodora este în clasa a XII-a. Ţinuta pentru prima zi de şcoală stă în dulap, pregătită de mai bine de o lună.

Ţinuta, nişte pantaloni, nişte sandale cu toc acum, pentru că în timpul anului nu o să mai pot să le port şi un sacou care este făcut pe comandă”, spune eleva.

Asta nu înseamnă că lasă cartea pe planul doi. A început deja de un an pregătirea, pentru că anul viitor se visează la Facultatea de Medicină din Bucureşti

Alţi elevi însă nu au ţeluri prea bine stabilite pentru acest an şcolar, cel puţin în ceea ce priveşte cartea. Andrei abia a intrat la liceu, dar deocamdată nu are obiective prea clare. Însă, la capitolul fashion a ajuns departe până acum. Îşi cumpără ţinutele de peste hotare.

Blugii sunt un pic mai largi, au fost largi, dar i-am modificat, că nu se mai purtau aproape deloc”, a spus tânărul.

Alexandru s-a gândit să imbine utilul cu plăcutul, aşa că şi-a creat un fel de uniformă stilizată, care se pliază perfect pe tendinţele din modă.

Specialiştii spun elevilor le-ar fi de folos un cod vestimentar foarte bine stabilit. Altfel, intervin frustrări.

Nu neapărat o uniformă, dar să se precizeze ce este permis şi ce nu este permis în incinta şcolii în privinţa îmbrăcăminţii şi atunci poate că lucrurile ar scăpa de sub excentrismul sub care vedem copiii mergând la şcoala ca la discotecă”, spune Adriana Rotaru, psiholog

Şi deşi cele mai multe şcoli din Craiova au o uniformă, directorii unităţilor de învăţământ spun că îi ţin cu greu pe elevi sub control în ceea ce priveşte vestimentaţia şi câteodată nici părinţii nu sunt de acord cu astfel de reguli.

Din colecţia de toamnă- iarnă a anului şcolar 2014-2015 nu au lipsit penele, colierele şi accesoriile de piele.

Pe aceeași temă