Elevii din Severin se pregătesc să devină specialişti în zboruri spaţiale

Data publicării:
241013 ELEVI NASA

Elevii de la Colegiul Naţional "Traian" din Severin se pregătesc să devină specialişti în zboruri spaţiale. Mai exact, elevii se vor conecta la serverele NASA şi vor fi în conexiune directă cu zborul staţiei spaţiale internaţionale. Obiectivul este fotografierea anumitor obiective de pe pământ, însă pentru asta vor trebui să descifreze codurile ce ascund coordonatele.

Manuela Prajea este directorul Colegiului Naţional „Traian” din Severin şi a reuşit în urma cu doi ani sa devină membru al Asociaţiei Educatorilor NASA. Aşa i-a convins pe cei de acolo că elevii colegiului merită să acceseze proiectele lor. Ei sunt singurii din ţară care se mândresc cu acest lucru.

„Elevii de şcoală generală, dar şi cei de liceu de la peste 400 de şcoli din SUA, şi cred că suntem singura şcoală din România, sunt logaţi cu această staţie internaţională. Într-un timp destul de scurt, a trebuit să luăm la cunoştinţă şi să ne acomodăm cu manualul de instrucţiuni”, a precizat Manuela Prajea, directorul Colegiului Naţional "Traian" din Drobeta Turnu Severin.

În fiecare zi, elevii trebuie să descifreze coordonatele unei orbite. Apoi cer să fie efectuată fotografierea unui obiectiv. Elevii trebuie să ţină cont şi de condiţiile meteo oferite de serverele NASA.

„Acest program mi s-a părut foarte interesant. M-a făcut să mă simt ca un mic explorator de pe staţia internaţională şi sper că în curând vom mai face astfel de programe. Mi-a plăcut foarte mult”, a spus un elev.

Cei 80 de elevi participanţi la proiect spun că se simt acum mult mai atraşi de ştiintele exacte, iar unii visează să ajungă în viitor chiar pe staţia spaţială.

Este un program prin care copiii înţeleg foarte bine de ce trebuie să studieze toate aceste ştiinţe şi cât de frumos se îmbină ele în proiectele de cercetare”, a spus Manuela Prajea, directorul Colegiului Naţional "Traian" din Drobeta Turnu Severin.

Elevii din Severin vor fi felicitaţi la final chiar de astronauţii aflati pe staţie şi vor primi diplome din partea sediului NASA din San Diego.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri