Elevii revin la ore. Din luna mai vor începe examenele naţionale

Data publicării:
230414 PLASMA

Elevii revin astăzi în bănci, după vacanţa de primăvară. Aceştia vor avea însă numai o săptămână de şcoală, urmată de minivacanţa de 1 Mai. De luna următoare încep însă evaluările şi tezele.  

Elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt primii care vor intra în febra evaluărilor şi au la dispoziţie două sesiuni, ce vor avea loc în prima şi în a doua parte a lunii mai. A doua sesiune este pentru cei care au absentat la prima etapă. Potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 6, 7 şi 8 mai vor fi testaţi elevii de clasa a II-a, pe 13 şi 14 mai, cei de clasa a IV-a, iar pe 14 şi 15 mai, cei de clasa a VI-a. Vor fi evaluate cunoştinţele elevilor la Limba româna, Limba maternă şi la Matematică.

Şi elevii de liceu vor intra în febra examenelor. Ei vor termina cursurile pe 30 mai, apoi vor începe probele de Bacalaureat. Prima sesiune din acest an va debuta pe 10 iunie. Până la finalul lunii mai, elevii din liceele cu rezultate slabe la simulare pot participa la orele de pregătire suplimentară, care sunt organizate obligatoriu în scoli, mai ales în cele cu niciun promovat. Prin examene vor trece şi elevii care sunt în clasa a VIII-a. Ei vor finaliza cursurile pe 13 iunie, iar prima probă scrisă, la Limba şi literatura româna va avea loc pe 23 iunie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri