Elevii unei şcoli din Dolj trec strada ca să meargă la toaletă

Data publicării:
170913 scoala Izvoare

Situaţie absurdă la şcoala din comuna Izvoarele. Elevii îşi riscă viaţa de fiecare dată când merg la toaletă, asta pentru că autorităţile locale au construit-o peste drum de şcoală. Şi nu a fost ieftin. S-au cheltuit 150.000 de lei pentru acestă construcţie.

Şcoala din Izvoare, Dolj, este aşezată la strada principală, chiar în centrul comunei. Pentru că terenul şcolii a fost revendicat, conducerea unităţii de învăţământ a decis ca, în 2005, să construiască o toaletă pentru elevi pe un teren al primăriei. Numai că terenul se află peste stradă de şcoală. Un drum de ţară, care este însă destul de circulat.

Şi asta nu este singura problemă. În timpul orelor, nu au voie să meargă la toatetă, să nu păţească ceva, iar pentru spălat pe mâini, folosesc un furtun improvizat.

Toaleta a fost construită în urmă cu 8 ani, cu bani de la Banca Mondială şi a costat cât un apartament cu 3 camere în Craiova.

Deşi recunosc că este vorba de sume colosale bagate în nimic, autorităţile locale nu s-au întrebat niciodată în ce a investit fostul director al şcolii aceşti bani.

Chiar dacă ar avea bani, administraţia locală nu mai are unde să construiască altă toaletă. Tot terenul din jurul şcolii aparţine acum vechiului proprietar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri