Eutanasiere sau nu? Lia Olguţa Vasilescu: „Trebuie făcut un referendum naţional, să decidă cetăţenii”

Data publicării:
050913 eutanasiere sau nu

Tragedia din Bucureşti, unde un copil a fost ucis de un câine maidanez, a generat dezbateri pro şi contra, despre eutanasierea animalelor. Autorităţile locale din Craiova nu sunt hotărâte dacă aceasta este cea mai bună soluţie.

Edilii din Craiova spun că trebuie luată o măsură urgentă, pentru a rezolva problema câinilor maidanezi. Deocamdată nu poate fi vorba despre eutanasiere, pentru că legislaţia nu permite acest demers.

La ora actuală, trebuie făcut un referendum naţional, să decidă cetăţenii. Dacă va fi făcut acest referendum naţional şi populaţia se va exprima pentru eutanasiere, atunci se va merge pe această variantă. Dacă populaţia va decide altceva, atunci ne vom târî, în continuare, ca şi până acum”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

În prezent, în Craiova sunt aproximativ 7.000 de maidanezi. Părerile oamenilor sunt împărţite în privinţa eutanasierii câinilor rămaşi pe străzi.

Propunerea eutanasierii a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu, după incidentul petrecut la Bucureşti, când un copil de 4 ani a fost sfâşiat de câini.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri