Exerciţiu de simulare a unei situaţii de urgenţă în Craiova. Peste 500 de voluntari şi angajaţi ISU au participat la acţiune

Data publicării:
260914 INCENDIU SIMULARE

Intervenţie spectaculoasă de salvare astăzi, la un centru comercial din Craiova. Peste 500 de voluntari şi angajaţi ISU au acţionat la stingerea unui incediu. Misiunea lor a fost extrem de dificilă, deoarece au fost în joc şi vieţile a zeci de oameni. La final, au fost descoperite şi substanţe radioactive, dar cadrele şi-au făcut treaba cu brio, chiar dacă a fost numai o simulare a unei situaţii de urgenţă.

Un magazin din Craiova a fost evacuat de urgență în această dimineață. Toți angajații au fost scoși în câteva minute, imediat după declanșarea alarmei de incendiu. Nu a fost însă vorba despre un incendiu adevărat, ci de un exercițiu de simulare.

Exerciţiul de simulare a durat aproximativ o oră, timp în care angajații magazinului s-au oprit din lucru şi s-au comportat ca şi cum ar fi o situaţie reală. După declanşarea alarmei de incediu, unul dintre angajaţi a sunat la 112, iar tot personalul şi clienţii au ieşit, în ordine, din clădire. Incendiul a făcut şi victime - unul dintre angajaţi a leşinat după ce a fost intoxicat cu fum. Toată zona a fost izolată şi păzită de forţele de ordine. Un angajat al ISU a detectat substanţe radioactive şi a chemat specialiştii.

Craiovenii care au urmărit această acţiune au rămas impresionaţi de desfăşurarea de forţe a pompierilor.

Pompierii organizeză frecvent astfel de simulări, pentru ca oamenii să înveţe să procedeze corect în astfel de situaţii şi să ţină cont de câteva sfaturi esenţiale.

Anul trecut, pompierii din Craiova au intervenit la 362 de incendii, iar anul acesta la 210.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri