Facturi de coşmar la întreţinere pe luna decembrie, la Drobeta Turnu-Severin

Data publicării:
030214 FACTURA SEVERIN

Mii de oameni din Drobeta Turnu-Severin vor să dea în judecată Regia de Termoficare. Motivul: facturile prea mari la încălzire. Localnicii spun că în decembrie au fost temperaturi de primăvară şi nu au dat drumul caloriferelor. Chiar şi aşa, au de plată sute de lei pe lună.  

Constantin Ciucă locuieşte într-un apartament cu 3 camere din Drobeta Turnu-Severin. Deşi a înregistrat consum 0 la toate caloriferele din casă, pe luna decembrie are de plată aproape 250 de lei.

Toţi locuitorii din Drobeta Turnu-Severin au primit facturi duble sau chiar triple la întreţinere pe luna decembrie.

Şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari au fost luaţi prin surprindere de sumele facturate pe fiecare bloc.

Problema a ajuns şi în atenţia Prefecturii Mehedinţi.

Am constituit o comisie mixtă de verificare a distribuţiei, consumului şi facturarea energiei termice pentru populaţia municipiului Drobeta Turnu Severin pentru luna decembrie 2013”, a precizat Nicolae Drăghiea, prefectul judeţului Mehedinţi.

Probleme sunt şi la primărie. Municipalitatea are de plătit pe luna decembrie subvenţii mai mari cu 120% faţă de luna noiembrie.

Noi am notificat Regia Nucleară în acest sens, le-am cerut explicaţii, să ne spună de unde apare această cantitate enorm de multă livrată populaţiei şi împlicit noi obligaţi să plătim subvenţia, în caz contrar, că nu ne dau explicaţii plauzibile, cu documente, nu pe vorbe, le-am explicat aici că suntem obligaţi să le refuzăm la plată factura şi să ne dea în judecată ”, a spus Constantin Gherghe, primarul oraşului Drobeta Turnu-Severin.

Regia de Termoficare din Severin este parte a Regiei Autonome de Activităţi Nucleare, instituţie aflată în insolvenţă din cauza datoriilor foarte mari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri