Facultatea de Mecanică din Craiova a câştigat un proiect pentru modernizare şi reabilitare. Lucrările încep peste trei luni

Data publicării:
310713 FAC MECANICA

Un proiect în valoare de peste 10 milioane de euro a fost câştigat de Facultatea de Mecanică din Craiova, pentru modernizare şi reabilitare. Astăzi a fost semnat contractul de finanţare şi peste trei luni vor începe lucrările la noua construcţie. Proiectul presupune modernizarea aripii centrale, un amfiteatru nou, săli de sport, dar şi reabilitarea Căminului 8.

Conducerea rectoratului din Craiova spune că este al doilea proiect major al Universităţii din Craiova, după noul sediul al Facultăţii de Drept.

"Este o realizare, am avut proiecte importante de infrastructură şi vom continua în aceeaşi direcţie şi sper să fim eligibili pe mai multe direcţii decât am fost până acum în exerciţiul financiar următor, între 2014 şi 2020", spune Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

"Cred că aţi reuşit, domnule rector, să luaţi partea leului din ceea ce înseamnă suma pe care noi o avem la dispoziţie pe program, este vorba, ca şi sume nerambursabile, de aproape 19 milioane de euro", a precizat Marilena Bogheanu, directorul ADR SV Oltenia.

Laboratoare moderne, echipamente pentru cercetare, dar şi un teren de sport pentru tenis, baschet, handball şi minifotbal. De toate aceste vor beneficia profesorii şi studenţii facultăţii.

"Un cămin modern, în care vom avea spaţii de cazare, dar nu numai asta, pentru că eu ştiu, atunci când am fost student, duceam lipsă de o sală de lectură, vom avea o bibliotecă la parterul căminului, vom avea săli de studiu individual şi, important în acest cămin, vom avea şi o sală de calculatoare, care va fi dotată cu calculatoare de ultimă generaţie şi softuri în care studenţii să îşi poată finaliza proiecte de an, dar şi proiectele de licenţă sau lucrările de disertaţie", a spus Nicolae Dumitru, decanul Facultăţii de Mecanică.

Proiectul, în valoare de peste 10 milioane de euro, are o durată de implementare de 24 de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri