Fără apă caldă la Severin. RAAN a închis robinetul până la plata datoriilor

Data publicării:
020714 apa severin

Severinenii au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor foarte mari pe care le au la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, pentru agentul termic furnizat. Regia are de recuperat de la severineni aproape 50 de milioane de lei. Cum oraşul nu are reţea de alimentare cu gaze naturale, oamenii nu au altă soluţie decat să încălzească apa la aragazul cu butelie.

RAAN a închis robinetul de apă caldă al severinenilor. Asta după ce conducerea a ameninţat de mai multe ori că va recurge la această soluţie extremă din cauza datoriilor foarte mari, care de curând au făcut ca regia să intre în insolvenţă.

Cuantumul datoriilor asociaţiilor de proprietari/locatari se ridică la suma de 44.260.915 lei. Întrucât, de la ultimul comunicat, încasările nu au fost la nivelul corespunzător, care să permită continuarea furnizării de agent termic (...) facem precizarea că, începând cu data de 01.07.2014, orele 10:00, se va întrerupe furnizarea agentului termic către utilizatorii din municipiul Drobeta Turnu Severin”, este răspunsul RAAN.

Pe de altă parte, autorităţile oraşului spun că de obicei în această perioada a anului, RAAN face o revizie a sistemului de termoficare, perioadă în care apa caldă este oprită aproximativ două săptămâni.

În luna iulie, se face revizia generală pe care o face RAAN de fiecare dată. Să sperăm că această oprire a apei calde coincide doar cu ceea ce înseamnă această revizie, urmând ca de la 1 august să se dea drumul la apa caldă”, a spus Marius Screciu, viceprimar Drobeta Turnu-Severin

Au de suferit şi cei care sunt cu plăţile la zi, iar asociaţiile de proprietari nu au nicio putere.

Totul se întâmplă într-un oraş în care rata şomajului se situează la cote dintre cele mai mari din ţară.

Locuitorii au de suferit în condiţiile în care firma care se ocupă de insolvenţa RAAN primeşte lunar 30.000 de euro plus 3 la sută din fiecare datorie achitată către regie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri