Fără şcoală şi fără microbuz. În Vâlcea au ajuns doar două microbuze din cele 16 promise

Data publicării:
170914 MICROBUZ

După ce le-a fost desfiinţată cea de-a doua şcoală din localitate, 40 de elevi din Câineni, judeţul Vâlcea, sunt nevoiţi să facă naveta. Un microbuz şcolar face zilnic mai multe curse ca să îi ducă pe copii la şcoala şi înapoi acasă. Autorităţile locale au cerut încă un mijloc de transport, pentru a face faţă schimbărilor, însă deocamdată nu au primit nimic.

La şcoala din comuna Câineni fac zilnic naveta 46 de copii din clasele I-VIII. Cea de-a doua şcoală din localitate a fost desfiinţată la sfârşitul anului şcolar, odată cu comasarea unităţilor de învăţământ. Însă odată cu această schimbare, elevii au la dispoziţie tot un singur microbuz.

“Foarte greu dimineaţa. Nu pot nici să fug, car copii, nu car altceva. Trebuie să merg foarte încet”, a spus Nicolae Popescu, şofer microbuz.

Zilnic, copiii se trezesc la primele orele ale dimineţii, pentru a merge la şcoală. Deşi orele încep la 08:00, unii dintre ei ajung la 07:15 la şcoală, pentru ca şoferul să aibă timp să facă şi alte curse.

Pentru a ajunge la şcoală, microbuzul parcurge o parte din DN7 de pe Valea Oltului, arteră unde au loc cele mai multe accidente rutiere.

“Este foarte necesar al doilea microbuz, deoarece eu am scurtat timpii de mers şi pe timp de toamnă, vară, merge, dar pe timp de iarnă nu mă mai încadrez cu timpii de mers şi Doamne fereşte de accidente”, a spus Constantin Avram, directorul Şcolii din Câineni.

“Ne-am aliniat la noua organigramă a învăţământului, doar că necesitatea numărul unu e încă un microbuz şcolar pentru transportul elevilor”, a precizat Ion Nicolae, primarul comunei Câineni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea spun că au găsit o soluţie de avarie.

“Am încercat să iau legătura cu anumiţi primari care ştiam că pot să cedeze un microbuz. Pentru Câineni, astăzi, pentru că cei de la Ioneşti nu îl mai iau, o să primească microbuzul de la I. G. Duca”, a spus Ionel Gherghinaru, inspector-general şcolar ISJ Vâlcea.

Până acum, în judeţul Vâlcea au ajuns de la Ministerul Dezvoltării doar două microbuze din cele 16 promise. Restul ar putea ajunge până la sfârşitul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri