Focar de infecţie pe malul Dunării, în Mehedinţi

Data publicării:
160114 FOCAR

Descoperire macabră pe malul Dunării, în Mehedinţi. Mai multe carcase de porci au fost aruncate într-o staţie de sortare dezafectată a Hidrocentralei Porţile de Fier II. Poliţia a început o anchetă, mai ales că în zonă sunt mai multe complexuri de creştere a porcilor. De asemenea, două ferme au fost verificate. 

Animalele moarte au fost ridicate de o firmă de incinerări, costurile fiind suportate de autorităţile locale.

Zona plină de gunoaie şi mizerie este populată de câinii şi porcii fermelor din apropiere. Aici a fost cândva colonia muncitorilor de la Hidrocentarala Porţile de Fier II. Din cele câteva mii de oameni care locuiau aici până în 2000 nu a mai rămas aproape nimeni şi locul a devenit o ruină.

„Erau foarte mulţi muncitori, după aceea s-au dezafectat, s-au luat toate instalaţiile de acolo şi au rămas locurile aşa cum le-aţi văzut acolo”, spune Florica Balica, viceprimar Gogoşu.

Localnicii din Gogoşu nu îşi imaginează cum animalele moarte au ajuns în acel canal.

"I-a omorat cineva ori au mâncat ceva, nu am de unde să ştiu, uite acum vă aud pe dvs", spune o localnică.

Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi au prelevat probe şi au declanşat o anchetă. În plus, în urma analizelor, s-a constatat că nu există niciun pericol de îmbolnăvire pentru localnicii din zonă.

„În urma analizelor de laborator efectuate în cadrul Laboratorului Sanitar-Veterinar de la Halânga, nu există riscul unor boli infecto-contagioase”, spune Adriana Ganea, purtător de cuvânt DSV Mehedinţi.

Şi poliţia a declanşat o anchetă în paralel. Două ferme au fost verificate şi nu au fost găsite probleme. Controalele continuă până la identificarea şi pedepsirea celor care au aruncat animalele în canal. În acelaşi timp, autorităţile locale vor să îşi recupereze banii pe care i-au cheltuit pentru curăţarea locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri