Ford Mustang, lansat în Europa

Data publicării:
061213 FORD LANSAT 18

Legendara maşină americană, Ford Mustang a ajuns în Europa. Compania a lansat oficial maşina la evenimentul Go Further, organizat la Barcelona. Bolidul se va vinde în doua variante de motorizare şi caroserie. Primele maşini vor apărea însă pe străzile de pe Bătrânul Continent abia în 2015.

Ford Mustang înseamnă pentru noi mai mult decât o maşină. Ceea ce aţi văzut astăzi este o investiţie foarte mare pentru Ford şi a fost făcută pentru a menţine linia de producţie actuală şi chiar să o facem şi mai mare ca până acum”, a spus Roelant de Waard, preşedinte vânzări Ford Europa.

Din Fordul Mustang prezentat celor peste 2.500 de invitaţi la eveniment a coborât chiar strănepotul creatorului marcii, Bill Ford. Maşina este un simbol al Americii, al culturii pop şi chiar şi cei care nu sunt pasionaţi auto o recunosc aproape imediat. După 50 de ani de istorie pe continentul american, Fordul Mustang a ajuns şi în Europa. De ce a durat atât?

Cred că noul Ford Mustang este dovada puterii unui Ford. Acest produs a fost realizat după toate cerinţele fanilor acestui model din toată lumea, dar am vrut să ne asigurăm că este potrivit şi pentru această zonă şi că un produs care funcţionează perfect în Europa, în America de Nord şi peste tot în lume”, a spus Barb J. Samardzich, şef operaţiuni Ford Europe.

Europa pare pregătită pentru noul Ford Mustang. Milioane de fani s-au adunat în cluburi şi pe facebook.

Avem 600 de cluburi în lume şi când ne-am documentat pentru Mustang în toată lumea, pentru a stabili cum vrem să proiectăm maşina am descoperit că în Europa clienţii ştiu mai bine ce caracteristici trebuie să aibă un Mustang mai bine decât clienţii în Statele Unite ale Americii”, a spus Jim Farley, vicepreşedinte executiv Global Marketing.

De la prezentarea oficială până la primele Mustanguri pe şosele va mai trece ceva timp.

Maşina fiind foarte cerută global, o să avem introducere în Europa în 2015, dar am discutat deja cu dealerii, de mâine să începem înregistrările de cereri pe piaţă”, a spus Zoltan Brassai, manager Ford România.

În cei 50 de ani de la lansarea modelului, Fordul Mustang s-a vândut în peste 9 milioane de exemplare. Maşina disponibilă în Europa va avea două motorizări şi două versiuni de caroserie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri