Francezii construiesc "ferme la cheie". În Motru, judeţul Gorj, sunt zeci de solicitări  

Data publicării:
FERME

Antreprenorii străini ştiu să facă bani din agricultura noastră. Francezii construiesc „ferme la cheie” în România şi le vând cu preţuri începând de la 15.000 de euro. O companie cu capital majoritar francez a anunţat că va construi în Motru, judeţul Gorj, ferme pentru păsări şi animale. Investiţia este cu atât mai importantă cu cât în zonă singurul domeniu funcţional este cel minier, iar astfel de investiţii ar revigora forţa de muncă. La scurt timp de la anunţ, au şi apărut primele persoane interesate.

Florin Mişcodan este un antreprenor din Motru. Are deja o afacere în domeniul farmaceutic, dar oferta francezilor i se pare foarte bună. Aşa că este printre primii clienţi ai firmei.

„E un avantaj foarte mare pentru noi, oamenii de afaceri care vrem să facem ceva, deoarece, până în momentul de faţă, pe piaţă nu au mai fost oferte aşa de bune şi francezii sunt ok, au tot ce le trebuie”, spune Florin Mişcodan, om de afaceri.

Construcţiile francezilor sunt de fapt hale metalice compartimentate, de diferite dimensiuni şi care poate fi utilate la cerere cu instalaţii pentru muls şi hrănit animalele. Iar preţul variază în funcţie de mărime şi dotări, de la 15.000 la 60.000 de euro. Doritorii trebuie să aibă doar terenul şi evident banii.

„Cel puţin pentru tinerii fermierii nu trebuie să ia niciun credit, dacă sunt acele proiecte pe măsura 112 sau pentru tinerii fermieri, efectiv le rămân banii şi pentru altceva în afară de fermă, eu ştiu, pentru o sală de muls, pentru un hangar, să îşi bage utiliajele”, a spus Aurel Slapciu, reprezentant companie franceză.

Oamenii din Motru îşi pun mari speranţe în compania franceză. Ei speră să-şi găsească ceva de lucru fie la construcţia halelor, fie la viitoarele ferme de capre. Singura industrie din zonă e cea minieră şi aceasta pe moarte.

Firma franceză are sediu în Motru de doar două luni şi a strâns deja peste 80 de cereri din partea oamenilor din zonă.

Până acum, aceeaşi companie franceză a mai ridicat ferme pentru animale şi păsări în judeţele Brăilă, Hunedoara şi Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri