Funcţionari publici de la Primăria Caracal, acuzaţi de evaziune fiscală

Data publicării:
perchezitii-1

Mai mulţi funcţionari publici de la Primăria Caracal au fost aduşi în această dimineaţă la sediul DIICOT Slatina. Alături de ei şi fostul edil al oraşului, Gheorghe Anghel. În total, 11 persoane sunt audiate la această oră într-un dosar de înșelăciune, delapidare și abuz în serviciu.  

Ei sunt acuzaţi că în perioada 2010-2012, pe vremea când Anghel era în funcţie, Primăria Caracal, alături de o instituţie din subordine IGO ar fi sponsorizat o echipă de fotbal din Caracal, care există doar pe hârtie. Mai exact, ei se ocupau de plata salariilor a aproximativ 15 fotbalişti şi tot ce ţinea de cheltuieli cu echipa de fotbal. Toate acestea erau doar fictiv. Prejudiciul estimat ajunge la 6 milioane de lei.

La finalul audierilor se va afla dacă persoanele în cauză vor primi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. De altfel, anul trecut, în noiembrie, Gheorghe Anghel şi mai mulţi funţionari au fost arestaţi într-un alt dosar de evaziune fiscală.

ACTUALIZARE

Cinci dintre funcţionarii publici acuzaţi de abuz în serviciu şi delapidare au fost reţinuţi în această seară, pentru 24 de ore. Printre aceştia se află şi fostul edil al oraşului.

Audierile au durat mai mult de 10 ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri