Goana după subvenţiile APIA. Sute de oameni stau la coadă, în fiecare zi, pentru depunerea cererilor

Data publicării:
120615 subventii

Agitaţie la sediul APIA din Craiova cu doar câteva zile înainte de termenul final de depunere a cererilor de subvenţie pe suprafaţă. Sute de oameni vin la agenţie, iar cum angajaţii abia mai fac faţă, conducerea a decis să prelungească programul şi în weekend. Cu doar câteva zile înainte de termen, procentul de depunere este de 60%.  

Peste 400 de agricultori din Dolj se prezintă la sediul instituției în goana după subvenții. Deși au avut două luni la dispoziție, oamenii spun că le-a fost imposibil să facă rost, mai devreme, de toate actele necesare. Anul acesta condițiile s-au schimbat. Toți solicitanții trebuie să fie proprietari pe terenuri, să obțină mai multe acte de la Primărie și să vină personal la APIA pentru depunerea cererii.

Conducerea APIA Dolj spune că problemele sunt cauzate de schimbarea regulilor privind subvențiile dar și de primării.

Una dintre primăriile care a întâmpinat mari probleme în eliberarea actelor este cea din comuna doljeană Leu. Primarul spune că autoritățile au schimbat regulile de acordare a subvențiilor și asta i-a încurcat.

În comuna Leu sunt peste 12.000 de hectare de teren agricol. Dacă anul trecut s-au întocmit peste 900 de dosare de subvenții, anul acesta s-au eliberat, până astăzi, puțin peste 600.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri