Gorj. Bebeluşii, lăsaţi fără lapte praf

Data publicării:
130214 LAPTE PRAF

În Gorj, bebeluşii nu au mai primit lapte praf de anul trecut, din noiembrie, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a avut bani. Părinţii care au cut solicitări nu vor primi laptele din lunile restante, ci abia cel alocat pentru trimestrul doi al anului. Asta înseamnă că mai au de aşteptat până în luna aprilie. Între timp, laptele praf a fost înlocuit de mămici cu mâncare.

Elena Drăghici este din comuna Drăguţeşti, din judeţul Gorj şi are un baieţel de 8 luni. Nu-l poate alăpta, aşa că femeia a solicitat lapte praf la Direcţia de Sănătate Publică. Ultima dată a primit cutiile în luna noiembrie. De de atunci îşi alimentează micuţul cum poate. Nu îşi permite să cumpere din magazin cantitatea necesară bebeluşului, pentru că are un venit de 600 de lei.

În această situaţie sunt peste 200 de familii din Gorj, în special de la sate.

Mamele nu vor mai primi laptele din lunile restante, deoarece banii au fost alocaţi doar pentru trimestrul doi, care începe în luna aprilie.

Acum au venit banii în sumă de 90.000 de lei. Sunt în jur de 200 de beneficiari pe tot judeţul Gorj. Numărul lor variază de la o lună la alta”, a spus Marius Boeriu, directorul DSP Gorj

Nu este însă prima dată când Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru laptele praf acordat de stat. Acesta se acordă în cazul în care mama nu poate alăpta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri