GORJ. Operele lui Brâncuşi, în cursa pentru UNESCO. Reprezentanţii UNESCO vor analiza 37 de candidaturi de includere în patrimoniul mondial 

Data publicării:
brancusi 1

Ansamblul monumental „Calea Eroilor" din Târgu Jiu, care cuprinde celebrele opere realizate de Constantin Brâncuşi, se luptă cu 36 de monumente din toată lumea pentru includerea în patrimoniul UNESCO. Comitetul Patrimoniului Mondial s-a întrunit la Bonn, în Germania, pentru a examina lucrările. 

Reprezentanţii UNESCO vor analiza toate candidaturile de includere în patrimoniul mondial, până pe 8 iulie. Pe lângă ţara noastră, care vine cu ansamblul de opere ale sculptorului Brâncuşi, Franţa încearcă să înscrie "climatul" podgoriilor din Burgundia. Japonia propune spre a fi înscrise în listă 23 de situri reprezentative pentru revoluţia industrială din timpul domniei împăratului Meiji. Marea Britanie propune includerea în patrimoniu a unui pod feroviar, Forth Bridge, aflat în Scoţia, iar Germania zona depozitelor portuare din Hamburg. Din România, în prezent, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se află 7 locaţii, printre care Mănăstirea Horezu din judeţul Vâlcea, bisericile din nordul Moldovei şi Delta Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri