Gospodării inundate de râul Teslui. Autorităţile au înălţat diguri din saci de nisip

Data publicării:
150514 MISCHII

Aproximativ 60 de gospodării au fost inundate azi-dimineaţă în judeţul Dolj. Râul Teslui a ieşit din matcă şi a acoperit curţile mai multor familii din comunele Mischii, Gherceşti şi Pieleşti. Autorităţile au intervenit cu mii de saci cu nisip pentru a opri şuvoaiele. Oamenii s-au obişnuit să fie inundaţi în fiecare an, pentru că lucrările de decolmatare şi îndiguire nu pot fi realizate din cauza vecinilor care au terenuri pe malul apei şi nu vor să îşi dea acceptul.

„Cu ce mă mai aleg eu acum”, spune cu lacrimi în ochi o femeie care a pierdut toată muncă de anul acesta. Zarzavaturile şi cartofii din spatele curţii au fost acoperite de ape pentru că râul Teslui a ieşit din matcă.

La fel au păţit şi vecinii de alături.

Oamenii se plâng că păţesc aşa în fiecare an, pentru că vecinii nu permit autorităţilor să intervină.

„Nu au dat voie să executăm lucrarea. Neexecutând lucrare pe acest tronson de ani de zile s-a tot insistat, au ajuns să fie afectaţi alţi cetăţeni care nu au nicio vină că locuiesc în această zonă”, a spus Marin Tălău, director ABA Jiu.

Autorităţile au intervenit pentru a opri apa să intre în casele oamenilor.

Debitului râului Teslui este în scădere, iar autorităţile îşi îndreaptă acum ochii asupra Jiului.

În total, în judeţul Dolj, în localităţile Mischii şi Gherceşti au fost inundate 30 de gospodării, iar în comuna Pieleşti alte 30 din cauza apelor care s-au scurs de pe versanţi într-un pârâu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri