Grădiniţă de top din Craiova, fondul clasei pe măsură

Data publicării:
100114 GRADINITA

De la purificatoare de apă, la reviste şi hârtie igienică, toate se plătesc din banii părinţilor. Unul dintre părinţii nemulţumiţi a postat pe facebook un mercurial al cerinţelor la grădiniţă şi a făcut o reclamaţie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj care a deschis o anchetă. Directoarea şcolii a aflat de practică de la echipa Digi24.

“Pentru un copil de 3 ani, la o grădiniţă de "top" din Craiova este obligatoriu dai aceşti bani: 170lei/copil fondul clasei (bani din care se cumpără jucării, caiete speciale, top hârtie, toner imprimantă, buchete de flori pentru educatoare şi altele), 5 lei/luna/copil contravaloare factură închiriere purificatoare, revista Pipo -7 lei/luna/copil, calendare - 1 leu/copil, 15 lei/luna/copil - şerveţele, hârtie igienică, role de hârtie pentru mâini şi săpun(….)Cine nu dă aceşti bani este arătat cu degetul, marginalizat şi mai mult copilul lui este tratat necorespunzător de educatoare şi exclus din grupul de "privilegiaţi". Acest mesaj a fost postat de unul dintre părinţii nemulţumiţi. Pentru ceilalţi, însă, cerinţele de la grădiniţă par normale şi fireşti, chiar dacă e vorba despre sume mari.

“S-au luat caiete, caiete speciale şi recuzită”, explică o mămică.

Dintr-un schimb de mailuri între educatoare şi părinţi reiese că administrarea banilor se făcea de către cadrul didactic.

Conducerea grădiniţei a aflat de la reporterii Digi24 de e-mailurile cu solicitări. Nu cunoştea situaţia, spune aceasta, şi o consideră un abuz.

Este posibil. Acum văd, nu am ştiut de acest email", spune conducerea grădiniţei.

Discuţiile cu părinţii se purtau şi prin intermediul emailurile. Tot electronic, educatoarea le transmitea părinţilor că a făcut cumpărăturile necesare şi că va trimite şi chitanţele pentru lămuriri.

Educatoarea împotriva cărei s-a făcut sesizarea nu este în ţară de câteva luni. Conducerea grădiniţei spune că a plecat cu o bursă de studiu în Portugalia şi nu poate face o anchetă “internaţională” pentru a lămuri faptele.

Numai că Legea Educaţiei nu permite implicarea educatorilor în gestionarea şi administrarea banilor de la clasă. Aşa că o reclamaţie a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Dolj, care a deschis o anchetă. Tot din cauza anchetei, accesul în grădiniţă nu mai este permis deocamdată.

"Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj cunoaşte situaţia de la unitatea de învăţământ respectivă. În acest moment, domnul inspector şcolar general a decis ca în unitatea de învăţământ să se deplaseze o comisie de la Inspectoratul Şcolar pentru a verifica aspectele sesizate şi în funcţie de cele constatate, se va decide în consecinţă", a spus Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Rezultatele anchetei, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, vor fi făcute publice în cursul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri