Sari la conținut

Haos în spitale, astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii

Haos în spitalele din Craiova, după ce, cabinetele medicilor au fost închise, astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii. Pacienţii nu au fost informaţi că medicii sunt liberi şi s-au trezit că au bătut drumul degeaba şi au găsit cabinetele închise. Au fost asigurate doar urgenţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Pacienţii au bătut degeaba la uşile cabinetelor medicilor de la unităţile spitaliceşti. Oamenii se plâng că au avut şi programări şi nu au fost informaţi că azi, medicii sunt liberi.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj a anunţat că medicii sunt liberi doar prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, iar la cabinetele medicilor nu a existat niciun afiş prin care pacienţii să fie informaţi cu privire la decizia conducerii.

Comunicat de presă, DSP Dolj: „Direcţia de Sănătate Publică Dolj comunică populaţiei că în conformitate cu prevederile art.118 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate Sănătate, ziua de 7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătăţii este considerată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. În această zi unităţile sanitare au program de zi liberă asigurând rezolvarea urgenţelor medico-chirurgicale prin Serviciile de Primiri Urgenţe şi Camerele de Gardă ale spitalelor", purtător de cuvânt, dr. Ştefan Popescu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova susţine că doar unitatea de primiri urgenţe a funcţionat astăzi, dar activitatea nu ar fi fost perturbată.

Este prima oară când medicii primesc liber de Ziua Mondială a Sănătăţii.