Hotelierii din Rânca au început pregătirile pentru Crăciun

Data publicării:
161213 ranca

La munte, hotelierii au început deja pregătirile pentru Crăciun, iar vestea bună este că preţurile sunt mai mici faţă de anul trecut cu până la 30%. Asta nu înseamnă însă o masă festivă mai săracă, dimpotrivă. Gazdele au pregătit deja produsele tradiţionale ca la mama acasă.

Turiştii sunt aşteapţi la Rânca cu preparate tradiţionale. Cârnaţii, caltaboşi, dar şi alte produse sunt deja în afumători. Atraşi de peisajul de la Rânca, dar şi de preparatele tradiţionale, turiştii vin chiar şi din străinătate.

„Eu sunt de la Muntenegru şi de trei ani am venit la Rânca, aici, mie îmi place foarte mult pârtia şi atmosfera”, a spus un turist.

Masa festivă de Crăciun costă 85 de lei, iar platouri ţărăneşti nu vor lipsi din meniu. Şi pentru cazare, turiştii vor plăti mai puţin.

„Preţurile sunt mai mici decât anul trecut, cu aproximativ 30%. În complexul nostru avem două spaţii de cazare, confort de pensiune şi hotelier, 120 de lei la cel de pensiune cu mic dejun inclus, iar la confortul hotelier avem 150 de lei cameră cu mic dejun inclus. În afară de asta, pregătim şi o masă tradiţională românească”, a spus Lucica Pănescu, administrator hotel.

Nu numai în bucătăriile pensiunilor şi hotelurilor se fac pregătiri, ci şi pe pârtie. La Rânca, se schiază pe una din cele cinci pârtii, aceasta fiind întreţinută cu zăpadă artificială.

„E o atmosferă deosebită, se schiază frumos, e plăcut aici”, a spus un turist.

Cei care nu au la ei schiuri sau sănii, trebuie să ştie că la munte găsesc totul.

La Rânca, stratul de zăpadă are acum aproximativ 30 de cm, iar ziua, temperaturile ajung până la 7 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri