În staţiunea Voineasa, o investiţie de 34 de milioane de euro a fost abandonată, la un pas de final

Data publicării:
voineasa fb 1

Au investit 34 de milioane de euro într-o pârtie de schi şi un telescaun, dar proiectul a fost abandonat, la un pas de final. S-a întâmplat în Voineasa, unde un constructor a demarat un proiect pentru dezvoltarea staţiunii. Nu l-a terminat, pentru că are de recuperat 11 milioane de euro de la Consiliul Local. Proiectul este finalizat în proporţie de 92%.

Proiectul de la Voineasa cuprinde o instalaţie de telescaun lungă de aproape un kilometru şi jumătate şi două de teleschi de 400, respectiv 800 de metri. În plus, este prevăzută şi o telegondolă, care ar asigura urcarea turiştilor pe o distanţă de 2.000 de metri. Pârtiile măsoară, în total, aproximativ opt kilometri. Ar mai trebui finalizata parcarea din faţa pârtiei şi un restaurant, însă Primăria Voineasa nu a mai avut fonduri pentru a continua investiţia.

Constructorul a sistat lucrarea în primăvara acestui an şi aşteaptă banii de la Primăria Voineasa, ca să continue proiectul.

Proprietarii pensiunilor din zonă spun că turiştii îi ocolesc, pentru că nu au prea multe atracţii în zonă. Ei susţin că finalizarea proiectului ar putea fi o gură de aer pentru ei.

Autorităţiile locale spun că nu îşi pot achita datoriile către constructor, pentru că, la rândul lor, trebuie să primească sumele respective de la Ministerul Dezvoltării, insă banii întârzie să apară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri