În vizită la Grădina Botanică

Data publicării:
Stire Turist Botanica 050716


Grădina Botanică din Craiova este un loc ce nu trebuie ocolit. După reabilitarea de anul trecut, şi-a recăpătat strălucirea de la jumătatea secolului al XX-lea, când a fost gândită şi amenajată după planurile profesorului Alexandru Buia, al cărui nume îl şi poartă. Oaza de verdeaţă este acum refugiul zilnic al miilor de vizitatori, atraşi de cele peste 6000 de specii de plante şi arbuşti, dar şi de frumuseţea florilor rare.

O explozie de culori, peisaje vii, desprinse parcă dintr-o altă lume şi multă linişte. Sunt nu mai puţin de 6000 de specii de plante şi arbori de prin toată lumea. Cel mai râvnit sector este cel care adăposteşte cele peste 1200 de exemplare aduse din zona mediteraneeană, caucaziană şi nord-americană.

„Taxodul sau chiparosul de baltă, care se regăseşte în acest sector al provinciilor floricole ale globului, o specie nord-americană care vegetează de regulă în locuri mlăştinite şi care în sectorul din Grădina Botanică se află plantat în apropierea pârâiaşului care traversează Grădina Botanică”, a declarat Claudiu Răduţoiu, lector universitar la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii din Craiova

Partea centrală a Grădinii Botanice îi atrage în special pe îndrăgostiţi.

„Este o grădină foarte frumoasă, poţi să te bucuri de locul acesta natural. Eu sunt din Spania şi pentru mine este foarte frumos să fiu aici pentru că este foarte diferit şi sunt foarte încântat, o să o descopăr acum mai bine”, a spus un vizitator.

“Este cu adevărat ceva minunat, este pentru prima dată când vin aici, sunt din Spania şi mi-au povestit despre grădinile din România şi abia aştept să fac o plimbare.”, a spus alt vizitator

Tot în partea centrală, o altă bijuterie aşteaptă să fie vizitată. Este vorba despre o seră a Grădinii Botanice care arată ca o mică junglă amazoniană. Întâlnim aici sute de specii de plante şi arbori, de la bananierul din Asia şi Africa şi până la arborele dragon din Insulele Canare.

Grădina Botanică a început să prindă contur în 1952, când studenţii de la Agronomie şi profesorul lor, Alexandru Buia, au ridicat totul din nimic.

„Putem spune că cel mai îndrăgit sector al Grădinii Botanice este sectorul ornamental, deoarece aici sunt cultivate numeroase specii ornamentale decorative”, a mai spus Claudiu Răduţoiu, lector universitar la Facultatea de Horticultură.

Insula japoneză cu trandafiri şi mobilier specific zonei asiatice este şi ea unul dintre refugiile preferate ale turiştilor în căutare de relaxare.

Am lăsat la final vestea cea mai bună. Să te plimbi prin minunăţia din Bănie e gratuit. Este a patra grădină universitară din ţară după cele din Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri