Încasări mici la impozitul pe activităţi agricole în Dolj

Data publicării:
AGRICULTORI

Agricultorii doljeni nu se grăbesc să îşi plătească impozitul pe venit. Deşi primul termen de plată a expirat acum o săptămână, doar un sfert dintre fermieri au ajuns la ghişeele Fiscului. Oamenii se scuză şi spun că nu au plătit impozitul pentru că au avut încasări mici anul acesta.  

Datele oferite de Direcţia Finanţelor Publice Dolj arată că la sfârşitul lunii octombrie s-a încasat doar 26% din totalul de peste 6 milioane de lei. Aproximativ 10.000 de agricultori din Dolj care au depus declaraţiile de venit, trebuie să achite impozit anul acesta. Numărul total al celor care se încadrează la plata noului impozit nu este însă cunoscut de Fisc, pentru că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Dolj nu le-a furnizat inspectorilor datele oficiale. Cei care nu au plătit prima tranşă de impozit riscă sancţiuni.

În comuna doljeană Teasc sunt aproximativ 700 de agricultori persoane fizice. Puţini au trecut însă pe la ghişeele Direcţiei Finanţelor Publice Dolj. Oamenii susţin că nu au bani să plătească.

Încasările ar fi fost mai mari dacă agricultorii ar fi achitat impozitul la sediul primăriei din comună. Deşi există o ordonanţă de urgenţă care permite încheierea unui protocol între Fisc şi primării, până acum în doar două comune din Dolj s-a concretizat.

Ultima tranşă de bani trebuie achitată de către fermieri la Finanţe până la 15 decembrie, iar dacă nici atunci agricultorii nu se vor prezenta la ghişee, se va trece la executarea silită a acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri