Sari la conținut

Închiderea Salinei de la Ocnele Mari, pagubă pentru staţiune

Sute de turişti şi-au anulat rezervările

Închiderea Salinei Ocnele Mari le strică afacerile investitorilor în turism. Proprietarii de pensiuni se plâng că de când a fost închisă salina, turiştii îşi anulează rezervările, mina de sare fiind singurul punct de atracţie din zonă. Conducerea minei a luat decizia să suspende temporar activitatea salinei în urmă cu o săptămână.

Remus Sasu este administratorul unei case de vacanţă cu 9 camere. De când s-a anunţat că salina îşi va sista temporar activitatea, afacerea sa a avut de suferit.

"Fiind salina închisă, nici nu putem spune că am avut alţi clienţi. Nu că ar fi fost acum o perioada foarte bună pentru turism, dar în perioada vacanţelor pensiunea a fost ocupată. În acest moment, pentru vacanţă de iarnă, nu avem nicio rezervare", a declarat Remus Sasu, administratorul unei pensiuni.

La fel au păţit şi administratorii celorlalte peste 20 de pensiuni din zonă. Salina Ocnele Mari a fost închisă de săptămâna trecută pentru o verificare a măsurilor de siguranţă în caz de evacuare.

Singurii turişti care ajung ocazional în zonă pleacă dezamăgiţi când văd că mina de sare este închisă.

Şi Administraţia recunoaşte că închiderea salinei a creat numai probleme. A cerut conducerii minei să reia activitatea, dar până acum n-a primit răspuns.

Salina ocnele Mari era vizitată în fiecare weekend de peste 2.000 de oameni.