Indicatoarele rutiere de pe drumurile din judeţul Mehedinţi, ţinta hoţilor  

Data publicării:
INDICATOARE

Vieţile şoferilor care trec pe drumurile din Mehedinţi sunt puse în pericol, în fiecare zi, de hoţii de fier vechi. Aceştia au furat, în ultima jumătate de an, indicatoare, parapete şi chiar balustrade. Marfa este vândută apoi la fier vechi, iar reprezentanţii firmelor de colectare o primesc fără probleme, chiar dacă riscă să fie anchetaţi pentru complicitate la furt. Administratorii drumurilor caută soluţii eficiente pentru a evita atacul hoţilor.

Sectoarele Dudaş - Bahna şi Hinova - Rogova ale drumurilor naţionale 6, respectiv 56 au rămas fără peste 50 de indicatoare, parapete şi balustrade. Acestea au furate noaptea de hoţii de fier vechi. Cel mai mult au acum de suferit şoferii, care trăiesc o adevărată aventură când circulă pe aceste sectoare de drum.

Pagubele produse de hoţi pe drumurile din Mehedinţi depăşesc numai în semestrul II al acestui an 200.000 lei. Autotităţile au descoperit şi ce indicatoare sunt preferate de hoţi.

„S-a făcut o inventariere a acestor indicatoare rutiere. S-a stabilit că cele mai multe sunt cele de informare. Am efectuat deja demersuri încă de acum o săptămână pentru a fi achiziţionate şi totodată remontate în locurile de unde au dispărut", a spus Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

Pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, administratorul drumului se gândeşte să monteze indicatoare şi balustrade dintr-un material pe bază de plastic, să nu mai fie tentante pentru hoţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri