Inundaţii în 11 localităţi din Olt. Zeci de persoane au fost evacuate din calea apelor

Data publicării:
070314 INUNDATII

Aproape trei sute de gospodării au fost inundate din cauza ploilor torenţiale care au căzut în Olt. Cele mai mari probleme sunt în comuna Movileni, unde treizeci de persoane au fost evacuate din calea apelor. Iar veştile hidrologilor nu sunt deloc bune. Este cod portocaliu de inundaţii pe trei râuri din judeţul Dolj şi două din Olt.  

A plouat o zi întreagă la Movileni, în Olt. Seara, s-a rupt cerul, iar ploaia torenţială i-a gonit pe oameni din casele lor. Treizeci de persoane s-au refugiat la căminul cultural, acolo unde primăria le-a încropit un loc, unde să doarmă până când apele se vor retrage.

În ajutorul pompierilor au venit mai mulţi voluntari care au ridicat baraje.

„Am încărcat peste două mii şi ceva de saci de nisip cu oameni de la Ajutorul Social”, a spus Toma Ion Sorin, primarul comunei Movileni

Oamenii se roagă să nu se reverse râurile pe care hidrologii au instituit cod portocaliu. Dacă ar ieşi din matcă, gospodăriile lor ar fi inundate şi ar rămâne sub ape pentru câteva zile.

„Din datele pe care le avem noi, la ora 04:00, în această dimineaţă, erau afectate 11 localităţi, evacuate un număr de 30 de persoane care, în momentul în care apele au crescut, s-au autoevacuat şi au mers să se cazeze la rude, la vecini, la prieteni şi sunt 6 persoane vârstnice, care au fost duse la adăpostul asigurat de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt, în această dimineaţă, într-o intervenţie telefonică în direct, la jurnalul Digi24 Craiova. 

Actualizare

„În momentul acesta nu mai sunt case care să fie inundate. În comuna Şerbăneşti avem 22 de curţi şi grădini care sunt inundate, aproximativ 300 hectare de teren arabil, 20 hectare de păşuni, 10 hectare de pădure şi sunt avariate un pod, 6 podeţe şi aproximativ 1,4 km de drum comunal ”, a precizat Alin Băsăşteanu, în direct, la Digi24 Craiova.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri