Inundaţii în comuna Mârşani

Data publicării:
180116 inundatii in comuna marsani

100 de familii au beciurile şi grădinile pline de apă

În toiul iernii, peste 100 de familii din Dolj au probleme cu inundațiile. Beciurile caselor sunt pline de apă, grădinile sunt adevărate patinoare, iar apa din fântâni este la nivelul solului. Canalele de desecare din zonă sunt colmatate, însă reprezentanţii Primăriei Mârşani spun că nu pot rezolva problema pentru că pânza freatică este foarte sus.

Ion Cocler locuiește împreună cu soția în comuna Mârșani, județul Dolj. Beciul casei este inundat aproape complet și se gândește cu groază la ce se va întâmpla când se topesc zăpezile. Probleme cu inundațiile are de 20 de ani, de când autoritățile au restituit terenurile agicole și canalele de desecare vechilor proprietari. Acum însă este mai rău ca niciodată.

Aproximativ 120 de gospodării din Mârșani au probleme cu inundațiile.

Din cauza inundațiilor oamenii au probleme și cu apa potabilă. Cară apă de la câteva fântâni din comună pentru că în celelalte apa nu este bună de băut.

Reprezentanții Primăriei Mârşani spun ca nu canalele sunt problema şi că acestea funcţionează normal. Pânza freatică este foarte sus şi asta genereaza această situație.

Cu infiltraţile de apă se luptă şi alte comune din sudul Doljului. Pe vremea comuniştilor problema se rezolvă cu ajutorul canalelor de desecare care, acum, fie ca nu mai sunt funcţionale, fie că nu are cine plati pentru staţiile de pompaj a apei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri