Sari la conținut

Inundaţii în Craiova. Pe străzi, apa a ajuns până la o jumătate de metru

Străzi şi gospodării inundate, oameni disperati, este imaginea care se repetă de fiecare dată când plouă abundent la Craiova. Cartierele mărginaşe ale oraşului au fost ieri cuprinse de ape. Pe alocuri, nivelul a atins chiar şi o jumătate de metru. Oamenii au intrat în panică şi au cerut ajutorul angajaţilor de la compania de apă, care au acţionat cu motopompele.

Aşa au încercat să stea în calea apelor locuitorii de pe o stradă din Craiova care se inunda de fiecare dată când plouă. Cu lopeţi şi pompe.

"Acum am pompa şi trag cu pompa, nu o las să crească ", a spus un localnic.

"Sunt venită de la ţară pe la neamuri, n-am văzut de când maica m-a făcut", apovestiti o altă localnică.

Pompierii şi angajaţii Companiei de Apă Oltenia au acţionat încă de dimineaţă pentru a scoate apa de pe străzi.

''Detaşamentul 1 Pompieri Craiova intervine pentru evacuarea apei din 4 curţi de pe aleea Brestei. Detaşamentul 1 Pompieri Craiova mai intervine şi în cartierul Catargiu cu o motopompă şi 3 subofiţeri.'' a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Ploia a făcut probleme şi în localitatea Podari de lângă Craiova. Din cauza unor borduri montate prost, o curte a fost inundată şi apa a distrus tot ce era într-un beci al gospodăriei.

"Din cauza şanţurilor de aici, a pornit apa şi a intrat în curte, mi-a inundat beciul", a spus un localnic.

"Trebuia înălţat şi toată scurgerea să se ducă în stradă şi făcut canalizare, nu ce au făcut ei", a precizat un alt localnic.

"Bordurile în loc să fie drepte, au fost făcute curbat şi toată apa după şosea pe DN56 şi din laterale a inundat gospodări", a declarat Petre Prodileanu, viceprimarul localităţii Podari.

Este in continuare cod galben de inundaţii pentru mai multe cursuri de apă din sud-vestul ţării. Atenţionarea este valabilă până vineri, la ora 18.  

Pe aceeași temă