Invenţiile oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Craiova, prezentate la „Noaptea cercetătorilor”  

Data publicării:
270913 NOAPTE CERCETATORI

Ştiinţa iese din laborator, în această seară. Cele mai noi experimente, dar şi invenţiile oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Craiova vor putea fi admirate în cadrul evenimentului "Noaptea cercetătorilor".

Profesori şi studenţi de la Universitatea din Craiova, cercetători şi voluntari vor sta la dispoziţia craiovenilor, pentru a înţelege ştiinţa dincolo de ecuaţii şi formule.

Evenimentul, al cărui scop este să promoveze cercetarea în rândul publicului larg, se desfăşoară în aceeaşi seară în peste 300 de oraşe din Europa.

„Facultatea de Automatică o să aibă mai multe standuri, un lucru foarte interesant, o să vedeţi un traseu realizat de nişte roboţi, cu care s-a câştigat şi un premiu în Franţa, de către o echipă de studenţi. Pe lângă aceste manifestări, vor avea loc şi concursuri dedicate tinerilor, pe categorii de vârstă”, spune Dan Popescu, prorector al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova.

Fiecare experiment va fi explicat pe înţelesul tuturor.

"Sunt invitaţi copii, părinţi şi bunici. Este o oportunitate, din punctul meu de vedere. Toată lumea poată să vadă ce fel de echipamente avem, pentru că, nu vreau să fiu modestă, chiar avem", spune Mihaela Udriştoiu, asistent universitar Departamentul de Fizică.

"Noaptea cercetătorilor" se organizează în această seară în toate ţările Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri