La Craiova, banii încasaţi din amenzi sunt direcţionaţi spre spitale şi asfaltări

Data publicării:
091013 BANI AMENZI SPITALE

Banii încasaţi din amenzi merg, la Craiova, la spitale şi asfaltări. Anul acesta, Direcţia de Taxe şi Impozite a colectat peste 4 milioane de lei din amenzi. Este însă puţin peste jumătate din suma pe care ar fi trebuit să o colecteze. Procedurile legale de recuperare a banilor durează însă foarte mult.

Aproape 37.000 de amenzi au primit şoferii craioveni de la începutul anului şi până acum. Contravaloarea lor se ridică la 7 milioane de lei. Serviciul de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Craiova, care se ocupă de încasarea amenzilor, a colectat până acum doar aproximativ 57 % din valoarea sancţiunilor. Banii ajung la bugetul local.

„Practic, cea mai mare parte a mers către spitale şi o parte iarăşi importantă au mers la drumuri", a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

La nivelul judeţului sumele care ar trebui colectate în contul amenzilor de circulaţie sunt de ordinul zecilor de milioane de lei. Banii ajung în conturile administraţiilor locale din oraşele de reşedinţă.

În primele luni ale anului 2013, mai exact în primele nouă luni, au fost aplicate de către poliţiştii din judeţul Dolj nu mai puţin de 84.400 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea acestora se ridică la suma de aproximativ 18 milioane lei", a precizat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Dintre amenzile date de poliţiştii doljeni, aproximativ 16.000 au fost aplicate şoferilor care nu purtau centura de siguranţă, iar 4.000 pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri