La un liceu din Olt, elevii au programul de pregătire postat pe Facebook

Data publicării:
190713 pregatire bac

Conducerea unui liceu din Balş, judeţul Olt, a găsit o metodă inedită, prin care îndeamnă elevii să vină la pregătirea suplimentară pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Programul orelor suplimentare este anunţat pe Facebook. 

La Colegiul Tehnic din Balş, pregătirea suplimentară va începe săptămâna viitoare. Până atunci, însă, toţi tinerii care vin la şcoală pentru a se înscrie la a doua sesiune de bacalaureat sunt consiliaţi de cadrele didactice şi îndrumaţi să vină la cursuri.

„Este în beneficiul lor. De fapt, aceste ore de pregătire suplimentară au fost desfăşurate şi în cursul anului şcolar şi cei care au frecventat cursurile au avut succes”, spune Petre Munteanu, profesor de fizică la Colegiul Tehnic din Balş

Anul acesta, conducerea şcolii a apelat la o măsură inedită pentru a-i aduce pe tineri la pregătirea suplimentară. Pe lângă faptul că au fost contacaţi telefonic, ei au fost anunţaţi şi prin intermediul internetului.

„Pentru că pe site-ul nostru, al Colegiului tehnic, mai puţin intră pentru informaţiile pe care noi le avem utile şi atunci, la nivelul şcolii, consilierul educativ s-a gândit să realizeze un cont pe facebook şi informarea este mult mai rapidă pentru elevi”, a precizat Violeta Rotea, directorul Colegiului Tehnic Balş

La Colegiul Tehnic din Balş, peste 60 de absolvenţi de clasa a XII-a, din 100 câţi sunt în total, nu au trecut de prima sesiune de bacalaureat.

În judeţul Olt, promovabilitatea în prima sesiune de bacalaureat a fost de 43,4%. A doua sesiune de bacalaureat va debuta la data de 19 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri