La un pas de infrigement

Data publicării:
la 20un 20pas 20de 20infrigement-56849

La gradina zoologica din Craiova traiesc in doua spatii alaturate leii si tigrii. Conditiile nu sunt nici macar asemanatoare cu cele din habitatul lor natural. Custile au doar ciment pe jos, sunt mici, iar incalzirea iarna se face cu sobe cu lemn. Conform standardelor europene o familie de tigri ar trebui sa aiba 500 m la dispozitie. La craiova

felinele traiesc in mai putin de 50 de mp. Nu este prima oara cand asociatiile de protectia animalelor atrag atentia asupra acestor aspecte.

Autoritatile romane au primit o scrisoare de la Comisia Europeana care ii solicita un raport despre conditiile in care traiesc felinele mari la gradina zoologica din Craiova si elefantul tania de la Tg. Mures. Sesizarea Comisiei s-a facut dupa ce au existat plangeri de la asociatiile de protectia animalelor. Aceasta scrisoare reprezinta o faza preliminara din procedura de infrigement.

Gradina zoo din Craiova este in administrarea primariei. Edilul sef al orasului a declarat ca stie cu ce probleme se confrunta gradina si ca exista in acest moment un plan de refacere in totalitate a ei.

Autoritatile din Romania trebuie sa trimita un raort comisiei europene pana in luna aprilie. Daca acesta nu este satisfacator, oficialii europeni pot trece la faza formala a procedurii de infrigement care incepe cu o notificare si se poate termina cu sanctiuni mari pentru Romania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri