Lefuri mai mari pentru primari şi viceprimari

Data publicării:
280214 SALARII PRIOMARI

Primarii şi viceprimarii vor avea lefuri mai mari. Indemnizaţiile tuturor edililor din ţară vor creşte de la 1 iulie cu până la 50 la sută, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament. Aleşii locali au primit vestea cu bucurie pentru că, spun ei, este o decizie corectă.

Conform proiectului de lege adoptat de Parlament, cei mai avantajaţi de creştere sunt primarii şi viceprimarii de comună, ale căror lefuri vor creşte cu 44,4 până la 50,1 la sută. Pentru primarii şi viceprimarii de oraş, salariul va creşte cu 8,7% până la 16,6%, iar pentru viceprimarii de municipiu categoria II şi pentru primarii de municipiu categoria I şi II cu până la 1,4% şi până la 7,2%.

Costel Pistriţu este primar în Băileşti, oraşul lui Nea Mărin, de 6 ani. Edilul are o leafă de 3.300 de lei, pe care a şi afişat-o la avizierul primăriei. Primarul consideră că nu era o urgenţă creşterea indemnizaţiei sale cu până la 7,2 la sută.

“Eu cred că trebuie gândită puţin această problemă şi trebuie reanalizată foarte bine, pentru că orice sumă dată în plus poate să aducă, eu ştiu, efecte negative”, crede Costel Pistriţu, primar Băileşti.

Cu o creştere de salariu de până la 7,2 la sută se va alege şi primarul din municipiul Calafat. Mircea Guţă are în prezent o indemnizaţie de 2.800 lei.

“Nu spune cât de ruşinoasă este situaţia în care suntem întrebaţi de alţi primari din Uniunea Europeană despre această indemnizaţie a noastră. Deci consider că e un lucru bun, e o creştere mică, care nu cred eu că afectează atât de mult bugetul central”, a spus Mircea Guţă, primar Calafat

Edilul uneia dintre cele mai mari comune din Românie, Poiana Mare, câştigă de la Primăria 2.100 de lei. Faptul că i se va mări indemnizaţie crede că este o decizie corectă.

De o mărire de indemnizaţie va beneficia şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

“Dacă ne gândim la faptul că aproximativ un sfert dintre angajaţii primăriei au salariile mai mari decât primarul, probabil este un lucru bun”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarului municipiului Craiova.

În total, 6.339 de aleşi locali vor primi mai mulţi bani de la 1 iulie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri