Legea câinilor maidanezi, promulgată. Autorităţile locale din Craiova sunt de acord cu noul act normativ

Data publicării:
250913 LEGE MAIDANEZI

Legea maidanezilor a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu şi va intra în vigoare, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Şeful statului a luat această decizie, după ce magistraţii Curţii Constituţionale au hotărât că actul normativ, care permite eutanasierea câinilor din adăposturi după 14 zile, nu contravine legii fundamentale. În Craiova, autorităţiile locale sunt de acord cu noul act normativ.

Ecaterina Udroiu este una dintre persoanele care susţin noua lege privind câinii fără stăpân. Femeia povesteşte cu groază cum a fost atacată de maidanezi.

"Dintr-o dată, m-am pomenit cu ei, 3-4 pe lângă mine. M-au tras de mână, de spate, numai să mă pună jos. Dacă nu era o doamnă cu încă un căţeluş mai mic şi striga la ei, mă sfăşiau altceva, nimic", povesteşte femeia.

Ca ea sunt mulţi alţi craioveni care susţin legea eutanasierii câinilor maidanezi. Iubitorii de animale spun, însă, că ar trebui găsită o altă soluţie.

Poliţia Animalelor nu vede cu ochi buni această lege.

Nu sunt de acord şi sper ca să nu se ajungă la eutanasiere, pentru că, până acolo, mai sunt şi alţi paşi de parcurs şi mă refer la adopţii”, a spus Marin Catrina, inspector şef Poliţia Animalelor Dolj

Primarul Craiovei este de acord cu legea care permite eutanasierea animalelor, dar speră ca oamenii să adopte cât mai mulţi căini.

"Sigur că ne dorim alte soluţii până la eutanasiere. Îi invit pe toţi cei care iubesc animalele să vină în adăpostul canin şi să adopte câini", a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

După promulgarea legii au fost organizate mai multe proteste, atât de către persoane care cer rezolvarea problemei câinilor maidanezi prin strângerea acestora de pe străzi, cât şi de cei care se opun eutanasierii maidanezilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri